keskiviikko 27. elokuuta 2014

ORIVEDEN KIRJAILIJAKOULUN TILANTEESTA PÄIVITYSTÄ

 
Uusi kirjailijakoulu aloittaa suoraan 2. vuosikurssista



Oriveden Opiston uusi Monivuotinen kirjailijakoulu alkaa 1.9.2014. Pilotin toteutuminen Oriveden kampuksella on tärkeä aluevaltaus kohti entistä ammatillisempaa kirjoittajien koulutusta.

Kakkosvuosikurssille otettiin hakijoista ne, joilla on hallussaan kokonainen oman proosateoksensa (ei valmis) käsikirjoitus, jota he lukuvuoden aikana muokkaavat kohti julkaisukelpoisuutta. Koulutus on opiskelijalle monimuotoista kokopäiväkoulutusta, joka oikeuttaa opintotukeen. Edellytyksenä kokonaisen kässärin lisäksi 2. vuosikurssille oli yhden vuoden perusopintoja korvaava määrä aiempaa kirjoittajakoulutusta /-kokemusta.

Vain proosaryhmä toteutui. Siihen olisi voitu ottaa myös draaman tai elokuvakäsiksen tekijöitä, joita ei nyt kuitenkaan ollut hakijoissa.

Kirjailijakoulun proosaryhmää opettavat kirjailija, teatteriohjaaja Harri István Mäki ja kirjailija, FM Raija Paananen. Vierailijoita erikoisaiheisiin saatetaan kutsua, tarvittaessa.
Kirjailijakoulun 1. vuosikurssi ei vielä toteudu. Siihen hakeneet löysivät kuitenkin opiskelupaikan sanataiteen linjaltamme.



Orivedellä 22. elokuuta 2014

Fil.lis. Reijo Virtanen
Koulutuspäällikkö
KVS-instituutti / Oriveden Opiston kirjoittajakoulutus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti