tiistai 20. maaliskuuta 2012

Menovinkkinä

Tämän arvelin kiinnostavan monia manuscriptiläisiä. Itselleni ainakin tuli kirjoitustekniikoista mieleen oitis leikkaus takaumaan, nopeutus ja hidastus. Joten ties mitä syntyy mielessä katsomassa - ja vaikkei, niin esitysten parissa ainakin viihtyy:

Lyhytelokuvia esillä 19.3.–22.04.2012
Porin taidemuseon PEDAseinä, Eteläranta, Pori

Porin suomalaisen yhteislyseon 8. B -luokan nuoret suunnittelivat ja toteuttivat STREETPIX-piksallaatioanimaation viisi tuntia kestäneessä animaatiopajassa läänintaiteilija Taru Anttilan ohjauksessa. Piksallaatio on animaatiotekniikka, jossa näyttelijöitä käytetään ikään kuin elävinä nukkeina. Näyttelijöiden asentojen sarjaa kuvataan yhden tai usean freimin eli kuvan verran kerrallaan.
Lopputuloksena on erikoinen, nykivä liikevaikutelma. Piksallaation avulla on mahdollista tehdä myös katoamis- ja taikatemppuja käyttämällä erilaisia esineitä näyttelijöiden rinnalla.
Animoitavat ihmiset voivat liukua pintoja pitkin, kun näyttelijät ohjataan liikkumaan samassa asennossa kuva kuvalta eteenpäin.

Hankkeessa yhteistyössä olivat Satakunnan taidetoimikunnan visuaalisten alojen läänintaiteilija Taru Anttilan kanssa Taikalamppu-verkosto, Porin lastenkulttuurikeskus-Satakunnan lastenkulttuuriverkosto ja Porin suomalainen yhteislyseo, luokka 8 B, opettaja Maria Vahteristo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti